Op zoek naar een goed passend zadel?

Voor uw paard is een goed passend zadel van groot belang. Het zadel moet niet alleen statisch goed liggen en overal de druk gelijk verdelen, maar moet ook tijdens beweging van uw paard correct blijven liggen. Dan pas is het voor uw paard mogelijk om zich optimaal te bewegen. Voor u moet het zadel ook passend zijn. Hierdoor zit u in balans, heeft u minder of geen last van eventuele rugproblemen, is het geven van hulpen makkelijker en zult u comfortabeler uw paard kunnen rijden.

We gaan dus altijd op zoek naar een passend zadel voor u en uw paard: ruiter, paard en zadel moeten een drie eenheid vormen. 

Kent en Masters vierkant

 


Engelse lederen zadels van hoge kwaliteit. De zadels van Kent & Masters worden over de hele wereld door op internationaal niveau rijdende ruiters gebruikt. Kent & Master zadels zijn intensief getest door het Pliance pressure mapping system en de resultaten waren Exellent, geen hoge druk punten, ook niet bij het springen, dit komt mede doordat de kussens over een groot oppervlak contact maken met de rug, waardoor de belasting van de ruiter optimaal verdeeld wordt.

BEKIJK KENT & MASTERS ZADELS

 

Thorowgood vierkant

 

De Engelse Thorowgood zadels zijn geweldige zadels. Ze zijn gemaakt op een bijna onverwoestbare kunstofboom, de sima tree. Op deze boom zit levenslange garantie (ongevallen uitgezonderd) en ze zijn zo ontworpen dat ze bijna altijd passen. Thorowgood zadels zijn getest door de Society of Master Saddlers en de tests hebben aangetoond dat de druk onder de zadels maar de helft van het maximum is, dit komt doordat de kussens over een groot oppervlak contact maken met de rug, waardoor de belasting van de ruiter optimaal verdeeld wordt.

BEKIJK THOROWGOOD ZADELS

 

 

Bekijkt u liever in één keer alle zadels die Horse Saddles op voorraad heeft? Hier staan alle zadels gesorteerd op dressuurzadels, veelzijdigheidszadels, springzadels en ponyzadels.      

Bekijk alle zadels

Contact

Per mail:              info@horsesaddles.nl 
Telefonisch:        06-10661802
                               
(Tijdens een consult staat onze telefoon uit. Wanneer u uw naam en telefoonnummer op onze voicemail achterlaat, wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.) 

  • Horse Saddles
  • Zwederaweg 53
  • 7963 BS Ruinen

  • KvK-nummer: 04064228
    Btw-nummer: NL001472821B25